Home > Tips om warmte buiten te houden

Onze tips om uw huis koel te houden

Het verkoelen van uw huis wordt een steeds grotere uitdaging in de steeds warmere zomers van Nederland. Wij van Zonsolution focussen ons op het vinden van energieneutrale en milieuvriendelijke oplossingen om uw huis te verkoelen, en iedereen wilt toch zijn huis koel houden!

Tijdens de zomermaanden willen we buiten lekker genieten van het zonnetje, en binnen willen we het graag koel hebben. In de huidige tijd waarin de energieprijzen als een raket omhoog schieten willen we ook ons huis ook zo energieneutraal mogelijk maken.

Lees hieronder onze tips hoe je je huis koel kunt houden.

huis-koel-houden

Tip 1. Lucht uw huis zoveel mogelijk in de ochtend.

In de ochtend en laat op de avond is het op zomerdagen vaak vele malen koeler dan midden op de dag.
Zet uw ramen en deuren tegen elkaar voor een paar uur open zodat er koele lucht door het huis kan waaien. Zodra de eerste warme zonnestralen verschijnen kunt u uw ramen afdekken met een Zonweringsdoek met Zuignappen. Dit houdt de Uv-Straling die de warmte binnen huis creëert buiten. U wilt natuurlijk dat de koele lucht zolang mogelijk blijft hangen, geef daarom met ons zonweringsdoek de zon geen kans om uw huis op te warmen.

TIP! Bij Zonsolution bestel je jouw Zonweringsdoek op Maat, zodat hij altijd precies past op het formaat van jouw raam. Elk Zonweringsdoek is geproduceerd om warmte/hitte buiten de deur te houden. Hoe kan dit? Dit kan omdat het doek het zonlicht blokkeert en weerkaatst. Door mesh/perforaties in het doek zorgen ervoor dat er zoveel mogelijk straling tegen wordt gehouden en dat er wel licht doorheen kan, zodat een ruimte niet wordt verduisterd. Meer over deze slimme oplossing weten?

Tip 2. Zet zware apparaten in uw huis uit.

Op hete zomerdagen is het van belang op apparaten die veel hitte afgeven te vermijden. Denk hierbij aan Tv’s, Computers, Laptops, Gloeilampen en nog veel meer. Dit bespaart u ook nog eens veel energie.

Vermijd mits mogelijk op hete dagen ook de oven. Die warme ovenschotel op een warme dag is misschien niet het beste idee. Maak bijvoorbeeld een frisse maaltijdsalade.

Tip 3. Houdt de warmte buiten het huis

Probeer zoveel mogelijk te vermijden dat de zon uw huis opwarmt en dat de warme benauwde lucht uw woning binnendringt. Zorg tijdens de warme uren van een zomerdag dat al uw ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten zijn en zorg dat er zonweringsdoeken met zuignappen voor de ramen hangen. Wanneer zonnestralen uw ramen bereiken warmt uw huis binnen no-time op, probeer dit dus ten alle tijden te vermijden.

De bovenstaande tips helpen erbij om uw huis zoveel mogelijk koel te houden om de steeds maar warmer wordende zomerdagen. Een Zonweringsdoek op maat zorgt ervoor dat u de warmte buitenhoudt en daarmee ook uw huis koel blijft. Ons Duurzame Zonweringsdoek biedt nog veel meer voordelen, wilt u hierover meer weten?